Markten

Draka ontwikkelt, produceert en levert kabels voor:

Woning & Utiliteit
Telecom en Data
Industrie
Weg- en railinfra

Woning en Utiliteitsbouw

Draka produceert betrouwbare laagspanningskabels voor de stroomverdeling en de bedrading van gebouwen. Het assortiment wordt aangevuld met moffen en andere onderdelen om kabels en andere onderdelen in het netwerk te verbinden. Meer informatie over installatiedraad en installatiekabel.

Industrie

Industriële toepassingen stellen specifieke eisen aan bekabeling maar ook aan logistiek en service. Wij leveren kabels met Draka-kwaliteit, afgeschermd of niet-afgeschermd, eventueel in halogeenvrije uitvoering en elk type kabel dat bestand is tegen specifieke omstandigheden in een corrosieve industriële omgeving. Draka industrie kabels voor de industrie voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van de verwerkbaarheid, brandveiligheid en duurzaamheid. Meer informatie over signaalkabels, stuurstroomkabels en instrumentatiekabels.

Telecom

Het uitgebreide assortiment koper en glasvezelkabels biedt voor elke telecom omgeving een oplossing op maat. Draka levert verschillende kabeldichtheden, soorten glasvezel en mechanische constructies. Naast kabels, heeft Draka een volledig assortiment producten voorpassieve connectivity. Met deze connectiviteitsproducten bieden wij een complete passieve telecom kabelinfrastructuur voor indoor- en outdoor planttoepassingen. Bijvoorbeeld Aerial, facade en ondergrondse buis en ‘directburies’ oplossingen, bekabeling voor central offices (of netwerkknooppunten) ofop locatie van de consument. Draka biedt onder meer telecom oplossingen voortelecom operators, dark fiber operators, fiber-to-the-home, industriëlenetwerken, weg- en railinfra en datacenters. Meer informatie over koper data- en communicatiekabels.

Infra

Weginfra
Het Belgische wegennet wordt steeds intensiever gebruikt. Om deze groeiende verkeersstromen in goede banen te leiden, worden wegen in toenemende mate voorzien van verlichting, matrixborden en elektronische wegmarkering. Al deze systemen moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van bedrijfszekerheid en flexibiliteit. Draka levert voor deze markt kabels die zijn toegespitst op de specifieke eisen voor openbare verlichting en verkeersregelinstallaties.

Railinfra
Door toenemende digitalisering, met name in geavanceerde railbeveiligings-, beheer- en communicatiesystemen, worden steeds hogere eisen gesteld aan de toegepaste kabels en leidingen in het spoorwegnet.
Draka is gekwalificeerd leverancier voor Infrabel voor voedingskabels en signaalkabels. Draka R&D werkt continu aan de ontwikkeling van kabels die voldoen aan de eisen die nieuwe technieken en normen stellen.