Nieuws en media
Screenshot CPR-video

CPR regelgeving

2 juni 2017

Lees over de impact van CPR voor kabels, waaronder de brandklassen die zullen gelden in Belgie.

Lees meer

Bezoek ons tijdens de Cebeo beurs 16-18 mei

18 April 2017

Op 16-18 mei vindt de CEBEO beurs plaats in Paleis 3 en 8 in de Brussels Expo. (openingstijden tussen 14:00 uur en 22:00 uur). Ons thema dit jaar is Safe & Smart. Bij 'Safe' gaat het vooral over het informeren van bezoekers over de impact van de nieuwe CPR regelgeving voor het brandgedrag van kabels. Ook kunt u uw CPR kennis testen met de quiz op de stand en maakt u kans op een prijs. Bij 'Smart' gaat over de snelle overdracht van data en onze nieuwe UC Home datakabel. Waar andere datakabels van 1GB per seconde kunnen bereiken haalt UC Home datasnelheden van 10GB per seconde. Een echte innovatie voor de toekomstbestendige woning. Op de stand toont Draka een video animatie over de aanleg en noodzaak van goede datakabeling.

Vernieuwde verpakking ProPack

2 februari 2017

Draka introduceert de volledig vernieuwde ProPack verpakking. Met drie kleuren VOB draad in een handige innovatieve verpakking kun je op elke klus snel en makkelijk werken. Kies voor het gemak van Draka’s ProPack!

Lees meer

Betrouwbare datakabels voorwaarde voor succesvolle eHealth

5 februari 2016

Dankzij eHealth-toepassingen is veel zorgtechnologie zowel binnen als buiten zorginstellingen voorhanden. Patiënten kunnen hierdoor steeds vaker de regie nemen over hun eigen zorg. Snelle en betrouwbare dataverbindingen zijn hierbij van levensbelang.

Lees meer

Datum invoering Europese Norm EN 50575 (CPR) voor brandgedrag kabels gesteld op 1 juli 2016

16 november 2015

In overleg tussen CEN-Cenelec en de Europese Commissie is afgesproken dat de Europese norm EN 50575, de norm voor kabels die onder de CPR vallen, ingaat op 1 juli 2016. In eerdere discussies en publicaties heeft de Europese Commissie gesproken over een ingangsdatum van 1 december 2015. De publicatie van de nieuwe Date of Applicability (DoA) in het Publicatieblad van de EU heeft 13 november plaatsgevonden.

Lees meer
Nieuwsoverzicht