Over Draka

Draka ontwikkeld, produceert en levert hoogwaardige kabeloplossingen voor een grote verscheidenheid aan klanten en markten. In de Benelux worden Draka’s kabels toegepast in laagspanningsinstallaties, industriële toepassingen, datanetwerken en telecominfrastructuur zoals Fiber-to-the-Home. Draka is leverancier van innovatieve laagspanningskabels en is een betrouwbare partner voor adviseurs en installateurs in de Belgische elektrotechnische branche.

Het merk Draka is in 1910 opgericht als de N.V. Hollandsche Draad- en Kabelfabriek. Drie jaar later startte de Nederlandse Kabel Fabriek (NKF) in Delft. NKF werd later overgenomen door Pirelli Cavi – voorganger van Prysmian. Sinds 2011 zijn Draka en Prysmian samengekomen in het grootste kabel producerende bedrijf ter wereld: Prysmian Group.

Prysmian Group - genoteerd aan de Milan Stock Exchange en Blue Chip index – is marktleider op het gebied van hightech-kabels en systemen voor energie en telecommunicatie, met een totale omzet van circa € 7 miljard (2014). Prysmian Group is wereldwijd actief met dochterondernemingen in 50 landen met 19.000 medewerkers in totaal 91 fabrieken en wereldwijd 17 R&D-centra.

Bedrijfsinformatie:
Draka Belgium NV
Jan van Rijswijcklaan 158
2018 Antwerpen
Tel. Algemeen +32 (0) 3 257 25 63
Tel. Customer Care
+32 (0)3 227 13 99
E-mail. belgium-info@draka.com

Heeft u een vraag, laat het ons weten via het contactformulier.

Verstuur